Introduktion til eToro
eToro er en international investeringsplatform, som har opnået stor success hos investorer grundet det stærke produkt. Platformen er stiftet i 2007, og det er dermed en af de ældste og mest etablerede aktører på markedet. Med over 35 mio. kunder verden over, har eToro positioneret sig som en platform, man bestemt skal holde øje med. Platformen går på børsen i løbet af 2025, og det styrker naturligvis deres muligheder for international ekspansion.
eToro slår sig op på et stærkt produkt, hvor du kan handle både aktier, valuta, krypto og mange flere produkter. Handelsplatformens helt store USP er dog muligheden for copy-trading. Med copy-trading kan du kopiere andre succesfulde investorer 1:1, og derved sætte dine investeringer på “autopilot”. Du kan bl.a. følge flere populære danske investor-profiler, som performer ganske flot.
Vi går i denne anmeldelse i dybden med eToro som investeringsplatform for aktier.

eToro byder på copy-trading, så du kan lade andre – og succesfulde – investorer om at tage de svære beslutninger.
Fordele og ulemper ved eToro
eToro byder har copy-trading som det helt store trækplaster
Den internationale investeringsgigant eToro byder på markedets mest avancerede copy-trading. Sæt din investering på auto-pilot sammen med de professionelle investorer.
TL;DR – Det synes vi om platformen
eToro har opnået stor popularitet og med over 35 mio. kunder verden over, er det bestemt en platform man skal have in mente. Platformens helt store fordel er CopyTrader, som gør at du kan kopiere andre investorers porteføljer. Det tager måske lidt af det sjove ud af investering, men hvis du ikke mener at du selv har en “edge” i markedet er det absolut værd at overveje. Der er op til flere ganske gode danske investorer, som du kan lade dig inspirere af.
eToros aktieplatform er ikke 100% henvendt til danske kunder som f.eks. hos Nordnet, Saxo Bank og Endavu, så du går glip af den lokale følelse. Hvis du kan leve med lidt cirkusdansk hist og pist, så er det ikke et problem.
Til gengæld kan du prøve platformen før du begynder for alvor med demo-kontoen, og den kan give dig et godt indblik i om eToro er noget for dig.
“Platformens helt store fordel er CopyTrader, som gør at du kan kopiere andre investorers porteføljer”
Prismæssigt hører eToro til i den billige ende af skalaen, og det tæller naturligvis til deres fordel. Der er intet gebyr for at have en konto, og du kan handle aktier for helt ned til 1 dollar i kurtage. Endnu billigere er det at handle ETF’er hos eToro – det er nemlig gratis. Du skal dog huske på, at du kan risikere at eToros markeds-spread giver dig en ufavorabel kurs, når du køber en aktie.
Overordnet set synes vi ikke at eToro er det oplagte sted for nybegyndere. Der er simpelthen for mange ting man skal holde styr på. Prisstrukturerne er opdelt efter VIP-niveau, og generelt er der alt for meget tekst i småt. Markedsspread, valutavekslingsgebyr og gebyr for udbetaling gør det svært at sammenligne priserne med konkurrenterne.
eToro henvender sig til den erfarne investor, som ikke skal tages i hånden.
eToro byder på markedsledende copytrading
Den allerstørste grund til at vælge eToro som handelsplatform er deres markedsledende copytrading-koncept. Her kan du kopiere andre investorers handler helt automatisk. Du kan browse rundt mellem et utal af investorer, og vælge netop den eller de investorer du vil følge. Du kan endda sætte din konto til automatisk at købe og sælge lige præcis det som din “investor” foretager sig.
Den mest kopierede investor hos eToro er faktisk dansker i . Med mere end 30.000 følgere er Jeppe Kirk Bonde lige nu den mest fulgte investor overhovedet. Du kan vælge blot at følge ham og lade dig inspirere af hans portefølje. Han proklamerer at hans årlige afkast indtil videre har været 24% i gennemsnit, og det er jo ganske fornuftigt. Du kan også tage skridtet videre, hvis du har nok penge på kontoen, og dermed kopiere hans handler.
Der er ganske mange investorer på platformen, og derfor er det vigtigt at du gør hjemmearbejdet hvis du ønsker at følge nogen. Du kan heldigvis benytte en masse selekteringsværktøjer, så du kan finde lige præcis den investor du er på udkig efter. Du kan bl.a. selektere mellem afkast, risikovurdering, antal kopi-følgere og mange flere.
Ved de fleste investorer skal du have en god sjat på kontoen for at kunne kopiere deres handler, så læg evt. ud med blot at tjekke deres porteføljer ud.
eToros copy-trading koncept er den altovervejende årsag til at du bør benytte platformen. Det sociale element er godt tænkt, og det er altid bedre at lade sig inspirere af folk der optræder ved deres rigtige navn og naturligvis også har hånden på kogepladen.
Dine midler er beskyttet op til 20.000 EUR
eToro holder til på Cypern og er ikke beskyttet af Garantiformuen. Til gengæld er du dækket på op til 20.000 EUR via den lovpligtige investorbeskyttelse på Cypern.
Du kan derudover være dækket på op til 1 mio EUR, da selskabet har lavet en forsikring hos Lloyd’s of London. Det er et ganske stort beløb, men der er desværre en slags selvrisiko på 20.000 EUR på denne forsikring. Læg dertil at forsikringen kun gælder kontanter og værdipapirer – ikke krypto.
eToro indberetter ikke automatisk til SKAT, hvilket er et lidt trælst element at skulle bruge tid på. De stiller dog en årlig skatteopgørelse tilråde, og den er udarbejdet efter de danske skatteregler, så det er bare at indtaste punkt efter punkt i årsopgørelsen. Det klares i et snuptag, så lad ikke den del skræmme dig.
Internationalt produkt med bred fokus
I modsætning til hos de hjemlige investeringsplatforme, skiller eToro sig ud ved at være meget international. Det meste af kommunikationen er også jævnt udansk med en god sjat cirkusdansk og underlige oversættelser. Det internationale aspekt gennemsyrer produktet, og dermed er eToro ikke nødvendigvis det bedste valg for nybegyndere. Der er simpelthen for mange regler, som du ikke finder hos konkurrenterne. Et par eksempler på hvor eToro er anderledes:
eToro benytter sig af et markedsspread i modsætning til “best execution”. Det betyder, at de hapser en lille forskel på købs- og salgsprisen. Deres kurtage er ganske vist kun 1 USD på aktier på langt de fleste børser (nogle enkelte børser har 2 USD), men spreadet undgår du ikke på aktier.
Det betyder, at du ikke er sikret den allerbedste handelskurs – til gengæld slipper du med en lav kurtage. Om “spread”-tilgangen er bedre end konkurrenternes model med minimumkurtage afhænger af din handelsvolumen, frekvens og hvilke aktier du handler. Uanset hvad, gør det en sammenligning med de “danske” investeringsplatforme en anelse svær. Du betaler iøvrigt ikke kurtage når du handler ETF’er, så der kan det være en fordel at tjekke eToro ud.
eToro tilbyder ikke en konto i danske kroner, så hvis du gerne vil have danske aktier i porteføljen vil du unægteligt betale nogle valutagebyrer hist og pist. Dermed kan de på det punkt ikke hamle op med f.eks. Endavu.
Du betaler også et gebyr når du foretager en udbetaling og hvis du ikke logger ind i ét år, og det virker en anelse småligt. Til gengæld kan du få en ganske attraktiv rente på dine kontanter. Der kan konkurrenterne ikke følge med.
Du kan handle med “Smart Portfolio”-porteføljerne som ikke har forvaltningsgebyrer. Det vil sige at det i grunden er en slags ETF uden gebyrer. Du kender måske konceptet fra NDI-FutureTech fra New Deal Invest.
Vi savner også nogle af de hjemlige produkter som f.eks. månedsopsparing og aktiesparekonto. Du kan kun investere for frie midler hos eToro.
Summa summarum er produktet henvendt den brede internationale masse og ikke den danske hobbyinvestor. Du bør derfor prøve platformens demokonto før du kaster dig ud i investering for rigtige penge. Demokontoen giver dig et godt indblik i hvad du kan forvente – uden at du behøver at hive muldvarpeskindet op.
Hjemmeside med flere lækre funktioner
Hos eToro finder du en ganske omfattende hjemmeside med masser af funktioner. Du finder også funktioner du ikke nødvendigvis støder på hos konkurrenterne. Bl.a. kan du selv vælge mellem “hjem”, “overvågningsliste” og “portefølje” når du logger ind.
Hjemmesiden er overordnet set mere funktionel end lækker. Hvor platforme som Endavu og Nordnet har fokus på en lækker indpakning, virker det som om eToro udelukkende har fokus på funktionaliteten. Produktet – og dermed også store dele af hjemmesiden – bærer præg af at det er et internationalt produkt, og du støder dermed også på en række underlige oversættelser.
Når du handler skal du være opmærksom på at du betaler et markedsspread, som er det eToro tjener penge på. Der er en ganske lille kurtage på langt de fleste børser (mellem 1 USD og 2 USD), men ved større handler skal du lige tjekke op på spreadet. Det kan være adskillige procent på visse aktier. hvis du handler aktier for meget store beløb vil du formentlig være bedre tjent med at benytte en konkurrent med en max-kurtage på 10-25 kr.
Dashboardet er bygget op således at du også har et nyhedsfeed ala det du kender fra SoMe. Her kan du følge andre investorer, og eToro understreger igen det sociale element.
Du kan ikke bruge MitID ved login, og det trækker gevaldigt ned. Det betyder desværre også, at tilmeldingsflowet er decideret dårligt ift. de danske konkurrenter. F.eks. skal du scanne og indsende diverse ID-papirer.
Vi kan godt lide at man under de forskellige værdipapirer kan opsætte prisvarsler. Du kan både sætte varsler op ved stigninger og fald, og dermed kan du “aktivere” din kandidatbænk.
En anden lækker funktion er en regnskabskalender, hvor du kan se hvornår de forskellige selskab aflægger kvartalsregnskab, betaler udbytte, har x-dag osv. Kalenderen er med afstand den bedste af slagsen på markedet.
Slutteligt skal det med at eToro har stor fokus på læringsdelen. Du kan bl.a. deltage i eToro Academy, skridt-for-skridt guider, og du kan tilmed deltage i diverse kurser indenfor investering akkurat som du kender fra Coursera og Udemy.

eToro apps til både iOS og Android
eToro er naturligvis på banen med apps til både iOS og Android. Du kan handle og tilgå dine investeringer akkurat som på desktop. Der er ret beset ingen forskel på om du vælger mobil eller desktop.
I app’en kan du naturligvis også benytte copy-trading, og det fungerer ganske fint til trods for den begrænsede plads tilråde. Du kan også tilgå alle de mange elementer som eToro gør en stor dyd ud af (eToro Academy, Smart Portfolio, prøvekontoen og eToro Club).
På mobilen kan du benytte FaceID, hvilket gør at du ikke skal forlade dig på at huske brugernavn og password.
Alt i alt virker eToro app’en som den skal, og specielt nyheds-feedet egner sig godt til mobilen.

Varieret udvalg af markeder
eToro har kunder fra over 100 lande i verden, men det er langt fra alle børser og aktier du kan handle på via platformen. I skrivende stund kan du handle værdipapirer på mere end 20 forskellige børser inklusive de mest populære (Københavns Fondsbørs, New York Stock Exchange (NYSE), NASDAQ, London Stock Exchange (LSE), Frankfurt Stock Exchange og alle Euronext-børserne. Vær opmærksom på at det langt fra er alle danske aktier du kan handle.
Når du opretter en konto hos eToro, kan du vælge mellem en konto i Dollars eller Euro. Afhængig af om du handler amerikanske eller europæiske aktier er det en god idé lige at gøre dig nogle overvejelser over hvad der er smartest. De fleste handler – ud over europæiske aktier – handles i dollars og dermed er der mindre valutavekslingsgebyrer ved størstedelen af handlerne.
Udvalget af børser er til den pæne side uden at det dog kan konkurrere med f.eks. Saxo Bank og Endavu. Til gengæld kan du også handle krypto hos eToro – og det kan du typisk ikke hos konkurrenterne. Det er et stort plus hvis man gerne vil samle alle sine investeringer på én platform. Vær dog opmærksom på, at der ingen garantidækning er på din krypto.
Ingen månedsopsparing eller aktiesparekonto
eToro er som tidligere nævnt ikke udpræget dansk, og derfor adskiller produktet sig markant fra de andre investeringsplatforme. Du må derfor kigge langt efter månedsopsparing, pensionsdepot og aktiesparekonto. Det understreger desværre igen, at platformen ikke er specielsyet til danske investorer.
Du kan oprette en erhvervskonto, hvis det er relevant. Det kræver dog lidt papirarbejde og et minimumindskud på $10.000.
Du kan handle brøkaktier hos eToro
Brøkaktier er et udpræget amerikansk fænomen, men nu er det også i den grad kommet til Danmark. Endavu, Pluto.markets og eToro er tre af de investeringsplatforme som tilbyder handel med amerikanske aktier som brøkaktier.
“Brøkaktier betyder blot at du køber andele af en aktie, og dermed kan du investere i ret dyre aktier uden nødvendigvis at købe en hel aktie”
Brøkaktier betyder blot at du køber andele af en aktie, og dermed kan du investere i ret dyre aktier uden nødvendigvis at købe en hel aktie. Du kan dog udelukkende købe amerikanske aktier som brøkaktier / fractional shares.
Når du ejer en andel af en aktie modtager du stadig udbytte proportionalt med hvor meget du ejer. 10% af en aktie giver dig således 10% af udbytte pr. aktie.
eToro har stor fokus på læringsdelen
De fleste investeringsplatforme tilbyder gode muligheder for at lære mere om investering. Dette ud fra devisen om at succesfulde investorer naturligvis handler mere. Så det er naturligvis i alles interesse at du er klædt på til succes.
eToro tilbyder en bred vifte indenfor læring. Du kan bl.a. dykke ned et hav af artikler, webinars, og tutorials. I eToro-akademiet kan du tilmed deltage i specifikke kurser, og det tager naturligvis læringsdelen til et nyt niveau.
Du finder ikke en udpræget dansk vinkel og det er ærgerligt. Det er bl.a. denne danske tilgang, der gør Nordnet og Saxo Bank til oplagte steder at begynde sin rejse ind i investeringsverdenen. Fra tid til anden skriver Jakob Westh Christensen (Markedsanalytiker hos eToro) dog nogle blog posts, og det er det tætteste du når en dansk vinkling.
Følg med i kommentarsporet
En af de måder du kan følge andre investorer på, er kommentarsporet til de enkelte aktier. eToro har i lighed med Nordnets Shareville et kommentarfelt under hver enkelt værdipapir. Det kalder de “Den sociale nyhedsstrøm”. Kommentarerne er oftest på engelsk, og du bestemmer i stor grad hvad du vil have i dit feed. Du kan selv kommentere og oprette afstemninger.
FAQ
Nej, eToro indberetter ikke automatisk til SKAT. Du har dog muligheden for at benytte platformens skatterapport. Den gør at du ret nemt kan indtaste oplysninger i din selvangivelse.
eToro er ikke dækket af Garantiformuen (tidl. indskydergarantiordningen). Du er dog beskyttet op til 20.000 EUR med den lovpligtige investorbeskyttelse på Cypern. Derudover har eToro tegner en forsikring hos Lloyd’s of London. Denne dækker dig op til 1 mio. EUR – dog med en selvrisiko på 20.000 EUR.
Jeppe Kirk Bonde er lige nu den mest kopierede investor på eToros CopyTrader-platform. Han har mere end 30.000 kopierende følgere. Du kan gratis se hans portefølje hos eToro.
eToro tilbyder endnu ikke en aktiesparekonto.
Hos eToro kan du oprette en konto i enten Dollars eller Euro. Vi anbefaler at du tjekker op på hvilken valuta der er mest fordelagtig for dig før du vælger.
eToro holder til på Cypern.