Introduktion til Saxo Bank
Saxo Bank er navnet på en populær dansk investeringsbank. Saxo Bank blev stiftet af Lars Seier Christensen og Kim Fournais tilbage i 1992, og dermed har selskabet mange år på bagen.
Tidligere var Saxo Banks produktet mere henvendt til velhavere, professionelle og institionelle investorer, men i dag er der fokus på alle slags investorer. Det lader sig gøre, da man man har valgt at tilbyde tre forskellige platforme til danske investorer; SaxoInvestor, SaxoTraderGO og SaxoTraderPRO.
Du kan som kunde hos Saxo Bank tilgå alle tre platforme, men denne anmeldelse handler om SaxoInvestor, som er platformen som er henvendt til den bredde masse.

Det tager blot en håndfuld minutter, og så er du er i gang med at investere hos Saxo Bank.
Glem alt om et elitært produkt henvendt til slipsedrengene – Saxo Bank er med SaxoInvestor på banen med en investeringsplatform, som har vundet flere priser – senest i 2024, da Forbrugerrådet Tænk kårede dem til bedste investeringsplatform.
Fordele og ulemper ved Saxo Bank
Saxo Bank er kåret til bedst i test
Saxo Bank er kåret til “bedst i test” hos af Forbrugerrådet Tænk. Vi giver også investeringsplatformen vores stærkeste anbefalinger.
TL;DR – Det synes vi om platformen
Overordnet udmærker Saxo sig ved at tilbyde et ganske flot produkt til konkurrencedygtige priser. Kurtagen er lige en snas mindre end hos Nordnet, og du har også adgang til lidt flere markeder hos Saxo. Platformen er ikke helt så begyndervenlig som hos Nordnet, men mindre kan også gøre det.
“Overordnet udmærker Saxo sig ved at tilbyde et ganske flot produkt til konkurrencedygtige priser”
Saxo Bank slår din traditionelle bank på så mange parametre at det ville være alt for omfangsrigt at beskæftige sig med her. Vi kan klart anbefale Saxo Bank til danske investorer.
Hvilke produkter tilbyder Saxo?
Hos Saxo kan du efterhånden vælge mellem et utal af forskellige produkter. Det mest gængse produkt er naturligvis en helt standard investeringskonto, hvor du kan investere i aktier, ETF’er, obligationer, investeringsforeninger, kryptovaluta (bl.a. via krypto ETF’er og ETN’er) osv. Man refererer typisk til investering med frie midler. Vælger du ikke at investere alle dine penge, får du positiv rente på dine kontanter.
En aktiesparekonto giver dig mulighed for at investere op til 166.200 kr. (2025-sats) til en afkastskat på blot 17% i stedet for 27% og 42%. Det er absolut værd at overveje en aktiesparekonto, men vær opmærksom på at den lagerbeskattes én gang årligt.
En månedsopsparing gør det nemt for dig at investere én gang om måneden. Du bestemmer selv beløb og du bliver begunstiget med 0% i købskurtage og ingen gebyrer. Du kan dog pt. kun investere i ETF’er og investeringsforeningen – og ikke enkeltaktier. En månedsopsparing er bestemt et godt alternativ til endnu en streaming-tjeneste eller anden form for månedlig udgift.
En virksomhedskonto giver dig mulighed for at investere på vegne af din virksomhed (enkeltmandsvirksomhed, ApS eller A/S). Du skal som minimum indbetale 75.000 kr. for at komme i gang. Du kan også vælge en VSO-konto, hvis du har den form for ejerskab over din virksomhed.
En fælleskonto giver dig og et nært familiemedlem muligheden for at investere sammen. Du skal dog være opmærksom på at denne kontotype starter ved 500.000 kr., så målgruppen er primært mere formuende kunder.
SaxoInvestor er det oplagte valg til de fleste
Når du opretter en konto hos Saxo skal du vælge hvilken platform du vil benytte. Du kan vælge mellem de tre forskellige platforme: SaxoTraderGO, SaxoTraderGO og SaxoTraderPRO.
SaxoInvestor: Enkel og begyndervenlig platform, ideel til langsigtede investeringer og passive investorer. Platformen er meget brugervenlig, og det oplagte valg til de fleste investorer. Start ud med denne platform, hvis du ikke har så meget erfaring med investering.
SaxoTraderGO: En mellemting, der tilbyder flere handelsfunktioner, udvidet handelsvindue og analyseværktøjer. Platformen er egnet til aktive tradere, som f.eks,. også benytter sig af teknisk analyse og fundamental analyse. God balance mellem funktionalitet og brugervenlighed.
SaxoTraderPRO: Avanceret platform for professionelle investorer, der kræver et væld af funktioner til aktiv handel og dybdegående markedsanalyse. Kun tilgængelig på desktop.
Hvis du ikke er 100% sikker på hvilken platform, der passer dig bedst, så fortvivl ikke. Du kan benytte og skifte mellem alle tre platforme. De er alle tre gratis at benytte, og du kan endda prøve de to førstnævnte konti i demo-versioner først for at danne dig et overblik.
Dine midler er beskyttet af Formuegarantien
Saxo er medlem af den danske indskyder- og investor-garantiordning (Garantiformuen), som beskytter den enkelte kundes (indskyders) registrerede kontantindskud op til EUR 100.000, hvis Saxo skulle komme under afviklings- eller konkursbehandling. Dermed er du stillet nøjagtigt lige så godt, som når du investerer igennem en traditionel bank.
Funktionel og brugervenlig hjemmeside
Saxo byder på en prisvindende aktieplatform, og heldigvis kræver det ikke specielt meget erfaring med investering for at komme i gang. Når du opretter en konto er det en god idé at lægge ud med SaxoInvestor-platformen, da den er henvendt til de fleste hobby-investorer.
Saxo-platformen var tidligere en smule elitær og henvendt til mere erfarne investorer, men sådan er det ikke længere. Saxo Bank konkurrerer nu 100% på linje med Nordnet, Endavu og de andre investeringsplatforme om “investoren på gaden”.
Ud over at tilgå din porteføje, kan du også oprette din helt egen liste med favoritaktier. Det gør det en del nemmere at holde styr på alle de aktier, du formentlig har på “kandidatbænken”.
En lækker funktion du kan se frem til er “Download rapport”. Her kan du ved ganske få klik få tilsendt en PFD med alt hvad du har brug for at vide om din portefølje. Den er ganske brugbar, hvis du f.eks. skal fremvise noget dokumentation til en traditionel bank ved lån eller boligkøb.
Du kan opsætte en kursalarm for en aktie eller fond. Det kan du bl.a. bruge til at spotte et godt tidspunkt for et køb – eller måske dække dig med en hjemmebrygget stop-loss.
Hvor Nordnet bl.a. har Per Hansen og Helge Larsen til at inspirere investorer med en masse blogindlæg og podcasts, har Saxo Oskar Barner Bernhardtsen som ankermand for podcasts. Du kan hver uge bl.a. lytte til podcasten Børssnak. Læg dertil, at du kan læse en masse analyser fra selskabets egne investeringsstrateger og deltage i webinarer om både platformen og investeringstemaer.
Hvis du har spørgsmål til din konto eller på anden vis har brug for hjælp, kan du glæde dig over en særdeles omfattende hjælpesektion. Du kan tilmed også kontakte den danske support via chat, email eller telefon. Den danske support står klar mandag-fredag i tidsrummet 9-17.

Investér på farten med Saxo app’en
Hvis du har brug for at handle “on the go”, kan du glæde dig over at Saxo-platformene er tilgængelige på både iOS og Android. SaxoTraderGO og SaxoTraderGO har begge en app i henholdsvis AppStore og Google Play, mens platformen til de garvede investorer – SaxoTraderPRO – kun kan tilgås via desktop.
Noget af det første du skal gøre, når du har oprettet din konto, er at godkende ansigtsgodkendelse. Det gør log-in til en leg, og du kan dermed tjekke din portefølje akkurat når du lyster.
I SaxoInvestor-app’en kan du tilgå akkurat de samme funktioner du har adgang til via desktop, så på den måde er der ingen forskelle. De fleste af os foretrækker formentligt, at benytte de to muligheder sideløbende.

Markedsledende udvalg af markeder hos Saxo
Et af de områder hvor Saxo giver konkurrenterne baghjul, er udvalget af markedet. Hvor Nordnet f.eks. lige nu tilbyder handel på otte markeder, har Saxo et langt større udbud. Du kan f.eks. handle på Euronext Paris, Borsa Italiana, Tokyo Stock Exchange og Euronext Amsterdam. Det giver dig mulighed for bl.a. at investere i aktier, som f.eks. LVMH, Ferrari, Softbank, ASML Holding og mangle flere.
“I skrivende stund kan du købe aktier i op til 30 forskellige lande, og det er ret imponerende”
Mange aktier kan naturligvis også købes på den amerkanske børs, men der er fra tid til anden aktier som kun kan handles på deres respektive hjemmebørs. At Saxo tilbyder så stort et udvalg af markeder, er i vores øjne en af de største USP’er for investeringsplatformen. I skrivende stund kan du købe aktier i op til 30 forskellige lande, og det er ret imponerende.
Månedsopsparing uden købskurtage
Saxo var en af de første investeringsplatforme som var klar med en månedsopsparing, og danske investorer har i den grad taget produktet til sig. En månedopsparing er nu ikke længere et nice-to-have men et must-have.
Med en Saxo månedopsparing kan du investere i ETF’er og investeringsforeninger – uden købskurtage og månedlige gebyrer. Hvor mange af os typisk har haft en månedsopsparing i banken, kan vi nu drage nytte af en månedsopsparing, der alt andet lige vil give en bedre forrentning over tid end kolde kontanter i sparekassen.
Det hele foregår automatisk. Du skal blot angive hvor mange penge der skal overføres pr. måned, og så vil der automatisk blive overført penge til månedsopsparingen via bankoverførsel. Du kan vælge at pause eller stoppe indbetalinger når det skal være, hvis riget fattes penge.
Du betaler kun kurtage, når du sælger dine positioner, og et eventuelt gebyr ved valutaveksling. Det er nemt og lige til, og helt sikkert et fornuftigt alternativ til traditionel opsparing i kolde kontanter. Det giver dig også en mulighed for at være eksponeret i fonde, som flere typisk glemmer i porteføljen med de frie midler. Hele konceptet med en månedsopsparing er, at det hele skal køre automatisk, og i det tilfælde er en fond eller ETF ganske oplagt.
Saxo Bank byder også på en aktiesparekonto
I 2019 blev aktiesparekontoen introduceret herhjemme med det mål at få flere danskere til at investere. Det må siges at være lykkedes meget godt. Med en aktiesparekonto hos Saxo Bank kan du investere i aktier, ETF’er og aktiebaserede investeringsforeninger til en fordelagtig afkastskat på kun 17% (vs. 27% eller 42%). Du kan indsætte 166.200 kr. på kontoen, som er en markant stigning siden introduktionen hvor indskudsloftet blot var 50.000 kr.
Beskatningen er klart den største fordel ved en aktiesparekonto. En 17% lagerbeskatning er ganske attraktiv ift. hvad man ellers kan komme af med ved investering. Du skal dog lige gøre op med dig selv om du foretrækker lagerbeskatning eller hellere vil beskattes efter realisationsprincippet (når du investerer med frie midler). En aktiesparekonto beskattes altid efter lagerprincippet, så der trækkes altså 17% af overskuddet hvert eneste år.

Investér med en fælleskonto
En fælleskonto er Saxos bud på en måde hvorpå du og et nært tilknyttet familiemedlem kan investere sammen. Minimumsindskuddet på en fælleskonto er 500.000 kr., så det er bestemt ikke et produkt for alle.
En fælleskonto hos Saxo Bank kan kun oprettes af to personer, som er nære familiemedlemmer, dvs. ægtefæller, registrerede partnerskaber, søskende eller forælder og barn, hvor begge personer er over 18 år. Du kan dermed ikke oprette en fælleskonto med din kæreste fra et “papirløst ægteskab”.
Nogle deler streaming-tjeneste og Facebook-konto, andre deler investeringskonto. Nu har I i hvert fald også muligheden for at gøre begge dele.
Forøg afkastet med aktieudlån
Aktieudlån er en nyskabende funktion, hvor du kan give dine investeringer et lille ekstra pift. Når du har købt aktier eller ETF’er i dit depot med frie midler, kan du vælge at låne dem ud imod en rente. Renten varierer meget, og bestemmes af udbud og efterspørgsel. Rentesatserne som Saxo angiver på hjemmesiden er ganske høje, og de er formentlig ikke retvisende for alle slags aktier.
Du kan altid vælge at deaktivere udlånet igen, så på den måde er tilbuddet om ekstra procenter ganske fleksibelt. Du modtager endda også udbytte selv om dine aktiver er lånt ud.
Er der slet ikke noget negativt ved aktieudlån? Umiddelbart kan der være en minimal risiko, hvis Saxo Bank ender med at vende bugen i vejret. Saxo skriver dog, at du vil “i langt overvejende grad, altid få værdien af de udlånte aktier tilbage“. Så vi er ude i noget af et hypotetisk scenarie.
Afhængig af hvilke aktier eller fonde du investerer i, er aktieudlånet bestemt en mulighed for lige at skumme fløden lidt ekstra.
Få positiv rente ved at have kontanter stående
I disse tider med en lav rente, er det værd at overveje om du får positiv rente ved kontanter. Hvis du ikke har valgt at investere hele “rullen”, kan du glæde dig over at Saxo lige nu tilbyder positiv rente (tjek hjemmesiden for aktuelle sats). Det er ikke alverden, men det er klart bedre end for nogle år siden, hvor vi alle betalte negative renter for at have penge stående i banken.
At have en fast del af porteføljen stående i kontanter et faktisk ikke en dum idé. Så har du altid penge til at købe op i lige præcis den aktie du har på kandidatbænken. Hvis du står overfor snart at skulle bruge pengene, eller f.eks. gå på pension, er det også en god idé at have likvide midler.
Hent inspiration hos investeringseksperterne
Saxo Bank tilbyder som de fleste investeringsplatforme en masse læring og inspiration fra eksperterne. Hvor Nordnet har Per Hansen som den fremtrædende ekspert, benytter Saxo sig af Oskar Bernhardtsen, Investeringsstrateg hos selvsamme selskab. Du kender måske Oskar Bernhardtsen fra Millionærklubben, som han over årene har besøgt en del gange.
I “Handelsinspiration”-sektionen på hjemmesiden kan du gå i krig med alskens analyser af Saxos egne Jacob Falkencrone (Global Head of Investment Strategy), John J. Hardy (Global Head of Macro Strategy), Ole Hansen (Chef for råvarestrategi og også kendt fra Millionærklubben), Charu Chanana (Chef for investeringsstrategi) og Koen Hoorelbeke (Investerings- og optionsstrateg). Du kan dermed vælge mellem et overflødighedshorn af eksperter og formater (blogs, webinarer, podcasts osv.)
FAQ
Ja, Saxo Bank indberetter til SKAT. Der er dog en række informationer som du selv skal indberette afhængig af din kontotype. Læs om det på investeringsplatformens hjemmeside.
SaxoInvestor er basisplatformen som langt de fleste investorer kan benytte, mens SaxoTraderGO henvender sig til mere professionelle investorer. Du kan med fordel starte ud med SaxoInvestor, og se om den opfylder dine krav.
Saxo Bank er ikke længere en traditionel bank. I dag er selskabet 100% fokuseret på investering.
Du kan ikke købe krypto hos Saxo, men du har dog rig mulighed for at være eksponeret imod krypto via krypto-ETF’er og andre instrumenter.