Introduktion til Coinbase
Coinbase er blandt de mest kendte kryptobørser i verden og den største i hjemlandet USA. Platformen blev grundlagt i 2012 af Brian Armstrong, og har vokset sig til en imponerende platform med over 100 millioner brugere globalt.
Coinbase er som den eneste større kryptobørs børsnoteret i USA (Ticker: COIN), og det giver naturligvis en høj gennemsigtighed og troværdighed.
I denne anmeldelse går vi i dybden med hvordan Coinbase fungerer for danske “crypto bros” – fra tilmelding og handel til sikkerhed, læringsværktøjer, skatteforhold og brugeroplevelser.

Det tager blot en håndfuld minutter, og så er du er i gang med at handle krypto hos Coinbase.
Fordele og ulemper ved Coinbase
Coinbase er et fremragende sted at handle krypto
Coinbase er en af verdens mest populære kryptobørser med mere end 100 millioner brugere. Få adgang til 150+ kryptovalutaer via en sikker og brugervenlig platform.
TL;DR – Det synes vi om platformen
Coinbase er verdens største kryptoplatform målt på antallet af brugere – og mens konkurrenten Binance kan prale af større handelsvolumen, er førstnævnte platform benyttet af mere end 110 mio. verificerede brugere. Dermed har Coinbase lagt sig i selen til at være hele verdens foretrukne kryptobørs. Platformen er brugervenlig og byder på et kæmpe udvalg af kryptovaluta – alt fra de store Bitcoin, Ethereum og Solana til alskens absurde meme coins.
“Coinbase udmærker sig ved at tilbyde en fremragende platform henvendt til både nybegyndere og rutinerede “crypto bros”. Du vælger helt selv, hvor avanceret din kryptoinvestering skal være”
Coinbase udmærker sig ved at tilbyde en fremragende platform henvendt til både nybegyndere og rutinerede “crypto bros”. Du vælger helt selv, hvor avanceret din kryptoinvestering skal være.
Platformen er desværre ikke målrettet danske brugere, og det betyder at alt er på engelsk og du handler f.eks. i euro. Det kan betyde, at du render ind i nogle valutaomregningsgebyrer hist og pist. Gebyrerne er heller ikke de laveste for almindelige køb, og strukturen med både spread og varierede handelsgebyrer kan virke uigennemsigtig.
Du kan enten opbevare din krypto på selve Coinbase-børsen eller flytte den til Coinbase Wallet, som er en separat app/wallet. Fleksibiliteten er i det hele taget i højsædet, og hvis du vil handle kryptovaluta i trygge rammer er Coinbase et godt bud.
Internationalt produkt til hele verden
Som nævnt er Coinbase ikke specielt målrettet Danmark. Kryptobørsen har mere end 100 mio. kunder spredt over hele verden. Denne vækstrejse tager man ikke på uden at man lidt “glemmer” et mindre marked som f.eks. Danmark. Coinbase er i nuværende format ikke markedets mest danske kryptobørs, og spørgsmålet er om de overhovedet vil være det.
Produktet er ret lækkert, og hvis man lige ser bort fra det engelske sprog og kundesupporten (som desværre får ganske dårlige anmeldelser på diverse hjemmeside – bl.a. Trustpilot), er Coinbase et internationalt og strømlinet produkt, som de fleste konkurrenter ikke kan hamle op med.
Vi savner lidt den danske vinkel, som du bl.a. får hos den skandinaviske kryptobørs Firi. Her får du bl.a. en konto i danske kroner, og det minimerer gebyrerne til valutaveksling. Til gengæld er Coinbase-produktet nærmest i alle andre aspekter bedre. Coinbase er en stor kryptobørs med masser af kunder, masser af likviditet og markedets måske største udvalg af kryptovaluta.
Når man vil være markedsledende, skal man henvende sig til nybegyndere og rutinerede kryptohajer. Det gør Coinbase på fornemmeste vis ved bl.a. også at tilbyde handel med mere end 150 forskellige kryptovalutaer på den avancerede platform. På den front slår de ikke Binance, men mindre kan også gøre det. For Coinbase handler det primært om sikkerhed.
Optjen krypto ved at lære mere
Hvis man er helt ny i kryptoverdenen er der helt sikkert en del man skal have læst op på. Hvorfor ikke blive betalt for at blive en mere oplyst kryptoinvestor? Det bliver du hos Coinbase, som tilbyder et “Learn and Earn”-program.
Du kan optjene op til 300 kr. (i forskellige kryptovalutaer) ved at lære om forskellige kryptovalutaer, og samtidig optjene små mængder af disse valutaer som belønning. Det er en populær måde for nybegyndere, at introducere sig selv til kryptoverdenen uden økonomisk risiko.
Adgangen til Learn and Earn-programmet er nu en del af abonnementstjenesten Coinbase One. Du kan dog stadig få adgang i løbet af den gratis 7-dages prøveperiode. Vi anbefaler ikke småinvestorer at betale for et abonnement udelukkende for at deltage i Learn and Earn, så vi opfordrer til, at du gennemfører kurserne, mens prøveperioden er aktiv.
Opbevar din krypto på et hav af måder
Den varme kartoffel indenfor kryptoverdenen er naturligvis hvordan du skal opbevare din krypto. Når du benytter Coinbase er tre forskellige løsninger i spil.
- Opbevaring på Coinbase-børsen
- Coinbase Wallet (selvstændig wallet)
- Egen privat wallet
Her er en kort gennemgang af de tre muligheder:
Opbevaring på Coinbase-børsen
Når du køber krypto på Coinbase, bliver den som udgangspunkt opbevaret på din konto hos børsen. Coinbase står for sikkerheden og opbevarer størstedelen af brugernes kryptovaluta offline i cold storage. Dette er den mest brugervenlige løsning og kræver ingen teknisk viden, men du overlader ansvaret for dine midler til Coinbase.
Coinbase Wallet (selvstændig wallet)
Ønsker du selv at eje dine private nøgler, kan du overføre dine midler til Coinbase Wallet – en separat app, hvor du har fuld kontrol over dine coins. Her opbevares nøglerne lokalt på din enhed, og du kan bruge din krypto frit i DeFi, NFT-markedspladser og andre blockchain-applikationer. Det kræver dog, at du selv tager ansvar for backup af din adgangskode og recovery phrase. Du kan hente denne app til både iOS og Android i henholdsvis App Store og Google Play.
Egen privat wallet
Alternativt kan du vælge helt at trække din kryptovaluta væk fra Coinbase og opbevare den i en uafhængig wallet, såsom en hardware wallet (f.eks. Ledger eller Trezor) eller en anden software wallet. Dette giver maksimal sikkerhed, fordi du opbevarer dine egne private nøgler offline, men kræver også, at du selv håndterer backup og sikkerhedsprocedurer.
Du har en ganske fin beskyttelse
Coinbase er ikke underlagt danske regler for investorbeskyttelse, men du er alligevel relativt godt sikret som kunde.
Selskabet opbevarer cirka 98 % af kundernes kryptovaluta offline i cold storage-lagre, hvilket gør dem utilgængelige for hackere. Den mindre del, der ligger online i såkaldte hot wallets (for at muliggøre hurtige transaktioner), er forsikret af Coinbase mod cyberangreb. Dermed reduceres risikoen for tab af dine kryptoaktiver betydeligt.
Dine kontanter hos Coinbase (typisk i euro) opbevares adskilt fra selskabets egne midler og er omfattet af de europæiske regler for e-pengeudbydere. I tilfælde af konkurs er dine kontanter beskyttet op til 100.000 euro, i overensstemmelse med EU’s standardbeskyttelse for e-pengeinstitutioner.
Lækker og brugervenlig hjemmeside
Coinbase byder på en moderne og brugervenlig hjemmeside. Det er ganske enkelt en god oplevelse at browse rundt på siden, som har alt det du som kryptoinvestor har behov for. Der er flere aspekter du selv kan tilpasse, og overalt får denne kryptoplatform store roser for brugervenligheden.
En særlig detalje ved Coinbase er måden, hvorpå indbetaling og køb adskilles. Du bliver nemlig præsenteret for forskellige betalingsløsninger afhængig af om du ønsker at indbetale til din konto, eller om du ønsker at handle. Hvis du vælger at indbetale til din konto, bliver du kun tilbudt bankoverførsel som mulighed. Det betyder, at du sender penge i euro til din Coinbase-saldo. Hvis du i stedet vælger at købe direkte (uden at indbetale først), bliver du præsenteret for mulighederne Visa, Mastercard, PayPal, bankoverførsel og Apple Pay, altså betalinger uden at pengene først “parkeres” på din saldo.
En anden lille ting man skal vænne sig til er valutadelen. Du kan vælge at vise markedspriser, transaktioner og porteføjen i et hav af basisvaluta. Dog kan du ikke oprette en konto i danske kroner, så hvis du vælger DKK her påvirker det altså kun brugerfladens visning og ikke de faktiske betalingsmuligheder eller kontoføringen.
Hvis du har lyst til at tage skridtet videre ift. kryptoinvestering, kan du i menuen aktivere “Advanced”. Dermed opnår du et helt andet interface, og du føler dig nærmest som professionel med alle graferne og diverse data. Advanced-funktionen er ganske gratis, og du kan til- og fravælge den akkurat som det passer dig.
Advanced-versionen kræver dog, at man kan navigere i en mere kompleks handelsplatform med grafer og ordrebøger. Som ny bruger behøver du ikke bruge dette – standardplatformen dækker fint behovet for simple køb og salg. Det er dog fint, at muligheden eksisterer, da man kan skifte til advanced senere, hvis man ønsker at reducere sine omkostninger.

Coinbase app til både iOS og Android
Coinbase er naturligvis på banen med en lækker app til både iPhone og Android. App’en er som hjemmesiden holdt i lyse nuancer, og et lækkert og moderne design. Du kan logge ind med pinkode og FaceID, så du skal ikke gå og huske et svært password.
Forsiden af app’en er naturligvis din portefølje og balance, og derfra kan du gå på opdagelse i de mere end 300 forskellige kryptovalutaer, du kan gå i krig med “Learn and Earn”-belønningerne, tjekke transaktioner ud, eller du kan begynde at “stake” udvalgte kryptovalutaer.
Husk i øvrigt på at der er to Coinbase apps – henholdsvis den for kryptobørsen og Coinbase Wallet, som er en selvstændig app, hvor du kan vælge at opbevare din krypto. Begge apps er velintegreret med hinanden, og du kan sagtens undvære wallet-versionen.
Både iOS og Android-app’en får gode anmeldelser i både App Store og Google Play.

Stor fokus på læring
Krypto er stadig ganske nyt for den brede masse, og derfor gør kryptobørserne en stor indsats for at kunderne bliver bedre til at forstå “gamet”. Coinbase er ingen undtagelse. Platformen tilbyder bl.a. et hav af artikler om krypto, tip og tricks og tutorials. Disse finder du på hjemmesiden og hvis du tilgår Coinbase via browseren på din mobil.
Derudover kan du faktisk blive betalt for at lære at blive klogere. Denne del er dog flyttet til Coinbases abonnement “Coinbase One”, og dermed er det ikke så relevant for nybegyndere længere. Coinbase One koster i skrivende stund 19,99 euro, og det er en slags penge al den stund at du lige nu kan optjene kryptovaluta til en værdi á 300 kr. Du kan naturligvis også bare hapse det 7 dages gratis prøvemedlemskab, og derefter opsige dit abo når du har optjent dine belønninger.
Automatisér din investering i krypto
De fleste investorer er stødt på en månedsopsparing, og det er faktisk også blevet en “ting” i kryptoverdenen. Hos Coinbase kan du sætte systemet op til at investere dagligt, ugentligt, månedligt og to gange om måneden (1. og 15. i hver måned). Konceptet kalder de “recurring buys”, og giver dig muligheden for at sætte din investering i krypto på autopilot.
“Man kan godt argumentere for, at strategien er endnu mere bevendt for krypto end aktier, da førstnævnte aktiver oftest er langt mere volatile”
Denne strategi er især populært blandt investorer, der benytter en dollar-cost averaging (DCA) strategi, hvor man investerer et fast beløb regelmæssigt for at mindske effekten af prisvolatilitet. Man kan godt argumentere for, at strategien er endnu mere bevendt for krypto end aktier, da førstnævnte aktiver oftest er langt mere volatile.
Vær dog opmærksom på, at recurring buys bliver foretaget med kreditkort, så gebyrerne kan altså løbe op hvis du handler for ofte.
Staking er som renter i banken
Hos Coinbase kan du stake en lille udvalg af krypto. Du kan stake i alt 9 forskellige kryptovaluta, men udvalget ændrer sig lynhurtigt. Dermed er sagen sikkert en anden, når du læser disse linjer. Lige nu kan du stake disse kryptovaluta:
- Cosmos (14,24%)
- Polkadot (10,07%)
- Solana (5,55%)
- Avalanche (4,47%)
- Tezos (4,15%)
- Coinbase Wrapped Staked ETH (2,85%)
- Polygon (2,76%)
- Ethereum (2,05%)
- Cardano (1,68%)
Bemærk venligst, at de angivne procentsatser for det årlige afkast (APY – Annual Percentage Yield) kun er vejledende, og ændrer sig over tid. Renterne på staking afhænger af netværksforhold, udbud og efterspørgsel, og der er ingen garanti for, at det aktuelle afkast fastholdes i fremtiden.
Coinbase Wallet giver dig fleksibilitet
Funktion | Coinbase (børs) | Coinbase Wallet (selvstændig wallet) |
---|---|---|
Formål | Køb, salg og opbevaring af krypto på en centraliseret børs | Selvstændig opbevaring og styring af egne kryptonøgler |
Hvem ejer dine private nøgler? | Coinbase opbevarer nøglerne for dig (custodial) | Du ejer selv nøglerne (non-custodial) |
Betalingsmidler | Bankoverførsel, betalingskort, Apple Pay (fiat-betaling) | Ingen direkte fiat – kun krypto. Ekstern købsløsning kræves |
Brugervenlighed | Meget nemt for begyndere | Kræver forståelse for sikkerhed og ansvar |
Backup og sikkerhed | Konto kan gendannes via login og support | Kun dig selv – backup gennem “recovery phrase” (seed phrase) |
Adgang til DeFi/NFT | Nej, kun børsens egne funktioner | Ja, direkte adgang til DeFi, NFT-markeder, Dapps m.m. |
Typisk målgruppe | Nye brugere, investorer der ønsker enkel krypto-handel | Brugere der vil eje og styre deres egne midler |
Eksempel på brug | Køb Bitcoin, opbevar hos Coinbase, sælg senere | Køb Bitcoin, overfør til Wallet, brug det selv i DeFi |
Du skal selv indberette til SKAT
Coinbase indberetter desværre ikke noget automatisk til de danske myndigheder, så det er dit eget ansvar at føre regnskab. Gevinster på kryptovaluta er skattepligtige som personlig indkomst i Danmark (i hvert fald indtil regeringen laver det om i 2025). Det betyder at du manuelt skal oplyse fortjeneste (eller tab) ved salg i din årsopgørelse.
Husk derfor at gemme transaktionshistorikken fra Coinbase. Du kan nemt eksportere en komplet handelshistorik, hvilket kan lette indberetningen til SKAT. Er du i tvivl om reglerne, bør du rådføre dig med en revisor eller SKAT, da kryptoskattereglerne kan være komplekse.
Der er i skrivende stund ingen kryptoplatforme, der automatisk indberetter til skat. Dermed er det altså ikke en faktor, der trækker ned i vores anmeldelse.
FAQ
Ja, Coinbase er lovligt at bruge i Danmark. Platformen opererer under europæisk e-penge-licens og tilbyder kryptohandel til danske brugere. Du skal dog selv sørge for at indberette dine kryptogevinster til SKAT.
Nej, Coinbase understøtter ikke direkte indbetaling i danske kroner. Du kan i stedet indbetale euro via en SEPA-bankoverførsel eller købe krypto direkte med betalingskort, hvor beløbet omregnes.
Coinbase anses for at være en af de sikreste kryptobørser. Cirka 98 % af kundernes kryptovaluta opbevares offline i cold storage, og de aktiver, der ligger online, er forsikret mod hacking.
Ved almindelige køb på Coinbase betaler du typisk et spread på omkring 0,5 %, samt et separat transaktionsgebyr, som afhænger af beløb og betalingsmetode. De samlede handelsomkostninger kan derfor ligge højere, særligt ved mindre handler eller betaling med kreditkort. Du kan få lavere gebyrer ved at bruge “Advanced”-funktionen.
Ja, dine kontanter (f.eks. euro på din konto) er beskyttet op til 100.000 EUR i henhold til EU’s regler for e-pengeinstitutter. Dine kryptovalutaer er dog ikke dækket af nogen indskydergaranti.
SEPA står for “Single Euro Payments Area” og er et europæisk betalingssystem, der gør det muligt at sende euro mellem bankkonti i EU og EØS-lande hurtigt og billigt. Når du indbetaler penge til Coinbase via SEPA, sender du euro direkte fra din danske bank til Coinbases europæiske bankkonto (Irland). SEPA-overførsler er normalt billigere end betaling med kort og anbefales, hvis du vil undgå høje gebyrer ved køb af kryptovaluta på Coinbase.