Introduktion til PensionsInfo
Er du i tvivl om, hvor meget pension du egentlig har sparet op, og hvornår du kan trække dig tilbage? Så er PensionsInfo et rigtig godt sted at starte.
Det er en gratis og brugervenlig tjeneste, hvor du kan få et samlet overblik over dine pensionsopsparinger, både fra det offentlige og fra private arbejdsmarkedspensioner.
I denne guide tager vi dig igennem, hvad du kan bruge servicen til, hvordan det virker, og hvordan du kan bruge værktøjet aktivt i din planlægning af økonomien i alderdommen.

Nordnet er danskernes foretrukne investeringsplatform. Opret en konto og oplev hvorfor.
Hvad kan jeg se på PensionsInfo?
Når du logger ind på Pensionsinfo.dk med MitID, får du adgang til en række informationer, som ellers kan være lidt besværlige at finde samlet. Servicen samarbejder med alle danske banker, sparekasser, pensionskasser, LD, Udbetaling Danmark og naturligvis pensions- og forsikringsselskaber.
Senest er investeringsbanken Nordnet blevet tilføjet til listen, og det er naturligvis godt nyt for de mere end 500.000 danske Nordnet-kunder. Saxo Bank er ikke at finde på listen af den simple grund, at du ikke kan investere din pension på platformen.
Du kan se disse informationer:
-
Din kommende folkepension og eventuelle offentlige ydelser
-
Dine arbejdsmarkedspensioner fra tidligere og nuværende arbejdsgivere
-
Dine private pensionsopsparinger
-
En samlet prognose over dine forventede udbetalinger
-
Sundhedsforsikringer fra din arbejdsgiver eller din pensionsordning
-
Dine forsikringer – dvs. dækning ved bl.a. sygdom, invaliditet eller dødsfald
Data hentes automatisk fra både pensionsselskaber og det offentlige, så du slipper for selv at stykke det hele sammen. Du får altså det fulde billede uden at skulle rode med gamle dokumenter, eller logge ind på flere forskellige sider. Det er ganske praktisk og fungerer glimrende.

Simulér forskellige udbetalingsscenarier
Et af de mest populære værktøjer er muligheden for at simulere forskellige scenarier. Du kan simulere forskellige scenarier ud fra, hvilken alder du vælger at gå på pension. Funktionen er lækkert lavet med en slider, der gør det nemt og overskueligt at ændre alderen.
-
Hvornår du går på pension
-
Oversigt over den del af pensionen, der bliver udbetalt på én gang
-
Oversigt over den del af pensionen, der bliver udbetalt som livsvarig ydelse eller i rater
Husk på, at beløbene på siden vises før, der er beregnet eventuelle skatter og afgifter. Typisk beskattes pensioner i rater som indkomstskat. Du kan under hvert beløb se, hvordan skatten typisk beregnes, men du kan dog ikke se et endeligt beløb efter skat.
Denne pensionssimulator giver dig en mulighed for at lege med tallene og se, hvordan forskellige valg påvirker din økonomi som pensionist. Det kan være lidt af en øjenåbner – især hvis du tror, at du bare kan tage det hele som det kommer.
Pensionsalderen justeres hele tiden, så det er bestemt værd at holde lidt øje med de forskellige scenarier.
Hvad kan jeg bruge PensionsInfo til?
PensionsInfo er ikke kun for dem, der er tæt på pensionsalderen. Jo før du bruger tjenesten, jo bedre kan du planlægge. Det er med pension akkurat som det er med investering. God planlægning, tidlige indbetalinger og renters rente kan gøre en kæmpe forskel i sidste ende.
Her er nogle konkrete måder, hvorpå du kan bruge tjenesten:
-
Få indblik i, om din opsparing matcher dine ønsker for pensionisttilværelsen
-
Undgå at blive overrasket over lavere indkomst som pensionist
-
Justér din opsparing, mens du stadig kan nå at gøre noget ved det
-
Brug tallene som udgangspunkt, hvis du taler med en rådgiver
-
Du kan ganske nemt sende dine pensionsoplysninger til rådgiver
-
Du kan nemt downloade dine pensionsoplysninger som PDF
-
Undgå glemte eller passive pensionsordninger
Overordnet set kan du bruge tjenesten som et pensions-dashboard blot uden reklamer eller salgstrick. Servicen er 100% gratis og til fordel for dig.

FAQ
PensionsInfo er en gratis, digital platform, der samler oplysninger om dine pensionsordninger og forventede udbetalinger fra både offentlige og private kilder. Du kan tilgå den på pensionsinfo.dk.
Ja, det er 100 % gratis at bruge tjenesten. Du skal blot logge ind med MitID.
Oplysningerne på PensionsInfo opdateres løbende, afhængigt af hvor ofte pensionsselskaberne sender data ind. Det anbefales, at du tjekker det mindst en gang om året.
Ja, PensionsInfo henter også data om gamle arbejdsmarkedspensioner, så du kan se pensioner fra tidligere arbejdsgivere.
Ja, du kan bruge simuleringsværktøjet til at teste forskellige scenarier og se, hvordan det påvirker din fremtidige økonomi. Du kan dog ikke igangsætte udbetalingen af din folkepension fra denne service.
Ja, ATP (Arbejdsmarkedets Tillægspension) indgår som en del af dine offentlige pensioner og vises i oversigten.
Tjenesten er meget sikker. Den benytter MitID til login, og er en officiel tjeneste udviklet i samarbejde mellem staten og pensionsbranchen.
Du kan desværre ikke beregne din efterløn på PensionsInfo. På Borger.dk finder du en beregner du kan benytte til efterlønnen.
Ja, du kan godt tilgå PensionsInfo via mobilen. Du skal dog tilgå servicen via din browser, da der pt. ikke findes en selvstændig app.