Robinhood

Del

Introduktion til Robinhood

Robinhood er en amerikansk kryptobørs som på rekordtid er blevet populær blandt investorer. Platformen tilbyder gebyrfri handel med krypto, og det gør den til et oplagt valg, hvis gebyrer fylder for meget i din måde at investere i krypto på.

Navnet Robinhood er naturligvis ikke tilfældigt valgt. Med reference til den legendariske engelske folkehelt, der “stjal fra de rige og gav til de fattige”, signalerer Robinhood en mission om at gøre investering tilgængelig for alle – ikke kun de velhavende.

Selskabet blev grundlagt i 2013 af Vladimir Tenev og Baiju Bhatt, to tidligere Stanford-studerende, med netop denne vision: At demokratisere investering ved at fjerne handelsgebyrer og åbne dørene for den almindelige investor. I en tid, hvor traditionelle banker ofte tager høje gebyrer for aktiehandel, er Robinhoods idé om “gratis handel” både attraktiv og forfriskende.

Selskabet Robinhood er noteret på Nasdaq-børsen i New York under tickeren HOOD. Det giver et ekstra lag sikkerhed for dig som kunde.

Robinhood er i skrivende stund kun tilgængelig med krypto til danske kunder. Vi må desværre vente lidt på aktier, ETF’er og andre spændende investeringsmuligheder.

Investér i krypto med gebyrfri handel

Robinhood henvender sig til de prisbevidste kryptoinvestorer. Prøv den hypede platform her.

Fordele og ulemper ved Robinhood

De lave omkostninger er Robinhoods “fjer i hatten” for danske kunder

Robinhood tilbyder lige nu et relativt skrabet produkt til danske kryptoinvestorer. Så længe man ikke kan handle aktier, ETF’er og andre aktiver, er den gebyrfri handel med krypto platformens helt store trækplaster.

7
Vi synes

Fordele

  • Nem oprettelse
  • Brugervenlig platform
  • Moderat udvalg af kryptovaluta
  • Gebyrfri handel med krypto
  • Lille spread mellem købs- og salgspris
  • Dedikerede apps til iOS og Android
  • Listet på Nasdaq-børsen i New York
  • Belønningsprogram
  • Mulighed for staking
  • Egen medieplatform

Ulemper

  • Ingen hjemmeside på dansk
  • Ingen kundeservice på dansk
  • Du skal selv indberette til SKAT
  • Aktie og ETF-delen er stadig ikke tilgængelig i Danmark

TL;DR – Det synes vi om platformen

Robinhood udmærker sig ved at tilbyde gebyrfri handel med krypto, og det er noget som omkostningsbevidste investorer bør overveje. I de fleste sammenligninger mellem kryptobørserne vinder Robinhood stort set altid på gebyrer – eller rettere manglen på samme.

Denne anmeldelse går udelukkende på Robinhoods kryptoplatform, da aktiehandlen lader vente på sig for danske kunder. Det betyder at produktet lige nu er til den skrabede side – uanset hvor billigt det er at handle krypto.

Oprettelse er nem og fungerer akkurat som hos de fleste internationale platforme. Du skal bl.a. uploade et billede af pas eller kørekort, og et par selfies. Du er i gang med at investere i krypto på nul-komma-fem, og det er attraktivt i disse volatile tider, hvor det handler om at kunne rykke hurtigt.

Du kan lige nu handle mere end 40 forskellige kryptovaluta, og det er ikke så mange sammenlignet med “crypto-first” platforme som f.eks. Coinbase og Binance. Hvis du kan lide at handle obskure meme coins, er der derfor bedre muligheder hos disse to konkurrenter.

Overordnet set synes vi ikke at Robinhood kan hamle op med konkurrenten Coinbase, men det skyldes primært manglen på andre investeringskativer. Det er netop aktieplatformen som høster store roser i det store udland, og vi kan nærmest ikke vente til den bliver tilgængelig for danske investorer.

Kun kryptohandel til danskerne – for nu

Robinhood har taget investeringsverdenen med storm, og det er der naturligvis en masse grunde til. I Danmark må vi desværre vente på den “traditionelle” handelsplatform med aktier og ETF’er, men kryptoplatformen er bestemt en god grund til at prøve den hypede platform ud.

Handel med krypto er blevet populært i Danmark, og hvis du er på udkig efter en kryptobørs er Robinhood et ganske fint valg. Der er lave omkostninger, hvis man sammenligner med konkurrenterne. På den måde kan man godt sige at Robinhood lever op til navnet og stjæler fra de rige og giver til de fattige.

“I april 2025 tog Robinhood de første spadestik til at udbyde aktiehandel i Europa, og det er derfor kun et spørgsmål om tid, før vi ser dem på det danske marked”

Hvordan tjener Robinhood penge, hvis handlen med krypto er gebyrfri? Der er flere indtægtskilder for selskabet, og du skal ikke være bange for at de ikke tjener penge. De tjener gode penge på spreadet ved kryptohandel – altså forskellen på købs- og salgsprisen. De angiver selv, at spreadet er forholdsvist lavt ved de “store” kryptovalutaer, mens de er en del større for de mindre.

Derudover tjener de penge på at investere de frie midler, som kunderne har stående på deres konti. Abonnementet “Robinhood Gold” er endnu ikke tilgængelig i Danmark, men det bidrager også væsentligt til selskabets indtjening.

I april 2025 tog Robinhood de første spadestik til at udbyde aktiehandel i Europa, og det er derfor kun et spørgsmål om tid, før vi ser dem på det danske marked.

Optjen krypto ved at deltage i “Learn and Earn”

Som du nok har lagt mærke til er de fleste kryptobørser klar med ganske mange “Learn and Earn”-tiltag. Det handler selvfølgelig om konceptet, hvor du kan gennemføre korte undervisningsmoduler og derefter tage en test eller quiz om du vil. Hvis du svarer korrekt, optjener du små mængder i den specifikke kryptovaluta.

Det er ikke alverden du kan optjene, men lidt har også ret. Det er en fin og helt uforpligtende måde at spice din konto op på. For at deltage skal du dog have indbetalt minimum 20 Euro – så du kan altså ikke fedtspille dig helt uden selv at have muldvarpeskindet oppe.

Konceptet henvender sig til dig der er ny i kryptoverdenen og har lidt tid til overs. Det er bestemt ikke nemt at optjene store beløb på Robinhoods “Learn and Earn”.

Fleksibel opbevaring af krypto hos Robinhood

Når du handler kryptovaluta hos Robinhood, har du tre forskellige muligheder for opbevaring, alt efter hvor meget kontrol og sikkerhed du ønsker.

  • Opbevaring direkte hos Robinhood (på kryptobørsen)
  • Robinhood Wallet (selvstændig wallet)
  • Egen privat wallet (ekstern wallet)

Hvilken du foretrækker er helt op til dig. De tre måder er ganske forskellige.

Opbevaring direkte hos Robinhood (på kryptobørsen)

Når du køber krypto via Robinhood, bliver dine aktiver som udgangspunkt opbevaret på din Robinhood-konto. Robinhood håndterer sikkerheden og opbevarer størstedelen af brugernes kryptovaluta offline i såkaldte “cold wallets” for at beskytte mod hacking. Dette er den mest enkle løsning og kræver ingen teknisk viden, men du har ikke adgang til dine private nøgler. Denne metode er værd at overveje, hvis du er helt grøn i gamet.

Robinhood Wallet (selvstændig wallet)

Hvis du ønsker mere kontrol, kan du flytte din kryptovaluta til “Robinhood Wallet”, en separat app, der fungerer som en “non-custodial wallet”. Her har du selv adgang til dine private nøgler (via en recovery phrase), og du kan benytte den til et hav af muligheder online. Det kræver dog også, at du selv har ansvaret for sikkerhed og backup af app’en. Du kan hente Robinhood Wallet til både iOS og Android.

Egen privat wallet (ekstern wallet)

Endelig kan du vælge at trække din kryptovaluta helt væk fra Robinhood og sende den til din egen private wallet, som f.eks. en hardware wallet (Ledger, Trezor) eller en anden software wallet. Her har du fuld kontrol og maksimal sikkerhed, men også det fulde ansvar for at sikre dine midler og nøgler. Et godt bud på en hardware wallet kunne være en Ledger Nano X, som du kan købe i en række danske butikker.

Mangel på garantiordning er ikke usædvanlig

En af de store udfordringer ved at investere på en international platform som Robinhood er den manglende investorbeskyttelse. Du er ikke dækket af Garantiformuen eller tilsvarende investorbeskyttelsesordninger. Skulle Robinhood gå konkurs, er der ingen officiel garanti for, at du får dine kryptovalutaer tilbage. Så må du have fat i Sheriffen af Nottingham!

Når det er sagt, er dette ikke unikt for Robinhood. Det er ganske normalt i kryptobranchen, hvor alle platforme opererer uden indskydergaranti. Sikkerheden bygger i stedet på tekniske foranstaltninger som “cold storage”, adskillelse af midler og interne forsikringer mod cyberangreb. Dette faktum er det altovervejende argument for selv at opbevare sin krypto.

Ingen handel via hjemmeside

Hvis du godt kan lide at investere på desktop, bliver du ganske skuffet hos Robinhood. Her skal du handle via app’en. Flere nye investeringsplatforme er så meget “mobile-first”, at de helt undlader at gøre deres service tilgængelig på en god gammeldags computer.

Det er naturligvis ikke optimalt, men der er heldigvis en masse alternativer, hvis handel via desktop er vigtig for dig. Mon ikke Robinhood sparer på krudtet indtil de lancerer aktieinvestering i EU og dermed også i Danmark?

Investér med Robinhood app’en til iOS og Android

Robinhood app’en er nødvendig for at kunne handle krypto, og den henter du naturligvis i enten Apples App Store eller Google Play hvis du er på Android.

Ved første øjekast ser app’en en anelse tynd ud. Det er ret tydeligt, at vi som danskere endnu ikke har adgang til alle herlighederne. Det er lidt øv, når nu krypto stadig er det eneste produkt vi kan handle hos Robinhood.

App’en får generelt gode anmeldelser fra brugerne i App Store og Google Play. Flere kommenterer at de også synes at app’en er lige lovlig skrabet, og det må vi desværre give dem ret i. Der er f.eks. langt op til Coinbase-app’en ift. ekstrafunktioner og fede features. Til gengæld er app’en ganske brugervenlig, og det er den også nødt til at være. Robinhood kommer jo fra den traditionelle investering, og krypto er sikkert et nyt område for en god del af kunderne.

Når din konto er oprettet, kan du med fordel aktivere FaceID. Det gør det lidt nemmere at tjekke krypto-rullen ud i et snubtag.

Din Robinhood-konto oprettes i Euro, og det skal man lige vænne sig til. Mange er jo vant til at følge Bitcoin og de andre kryptovalutaer i dollars eller danske kroner.

I en tid hvor ganske mange selskaber forsøger at gøre betalinger på nettet hurtigere og billigere, er det skuffende at se, at man kun kan indbetale med en SEPA bankoverførsel. Overførslen kan godt nok være instant, hvis der er tale om SEPA Instant, men ellers kan du risikere at vente op til en dag før pengene rammer din Robinhood-konto. Du kan dog købe med kreditkort i Robinhood Wallet-app’en (se nedenstående afsnit)

Når du har købt dine krypto, kan du med fordel overveje at overføre dem til Robinhood Wallet, som er selskabets selvstændige wallet. I denne wallet kan du i øvrigt også handle krypto som på selve Robinhood-platformen – f.eks. med kreditkort. Vær dog opmærksom på at der tages et ret højt betalingsgebyr, så det kan klart bedst betale sig at holde fast i en SEPA-overførsel.

Bliv klogere på krypto med blogindlæg

Robinhood har naturligvis stor fokus på læringsdelen, og du kan give dig i kast med en masse informative blogindlæg. Der er både blogs til nybegynderne og “crypto bros”, som har styr på det basale.

Robinhood har sit helt eget medie: Sherwood. Det kan klart anbefales, hvis du er til investering, krypto, tech og meget mere. Det er en slags Mashable, før de lavede en version for alle de forskellige emner. Designet er lækkert og frisk – tjek det ud!

Vi savner de lækre ekstrafunktioner

Robinhood har taget investeringsverdenen med storm, og vi kan ikke vente til det traditionelle investeringsprodukt er tilgængeligt i Danmark. Kryptoplatformen er ganske ordinær, og lige nu er den formentlig den mest kedelige af alle dem du finder her på money.dk.

Vi savner et større udvalg af kryptovaluta, en opsparingsfunktion, flere og billigere betalingsløsninger og mere data om de forskellige kryptovalutaer. Derudover så vi gerne flere muligheder for staking, og nogle lidt mere attraktive “Learn and Earn”-tiltag.

Da Robinhood i 2024 opkøbte handelsplatformen Bitstamp for mere end en milliard danske kroner, var der store forventninger til, at selskabet med ét kunne bide skeer med de store kryptobørser. Kerneproduktet til danske kunder er desværre en tynd kop te lige nu.

Staking er som penge i banken

Hos Robinhood kan du stake kryptovalutaerne Ethereum (ETH) og Solana (SOL). Det betyder, at du som ejer af disse to populære kryptovalutaer har mulighed for at optjene løbende belønninger blot ved at opbevare dem på din konto.

Afkastet varierer og afhænger bl.a. af netværkets aktuelle staking-belønninger, men det er en nem måde at lade dine investeringer vokse passivt over tid. Staking-funktionen er integreret direkte i appen og kræver ingen teknisk snilde – alt håndteres automatisk af Robinhood.

Platformen tager selv 15% af staking-belønningerne, og det placerer dem i den attraktive del af feltet.

Husk at læse op på hvad staking går ud på, før du kaster dig ud i det. Staking er en attraktiv måde at booste sin investering på, men det har både fordele og ulemper.

Robinhood Wallet giver dig ekstra muligheder

Ud over den almindelige Robinhood-app tilbyder platformen også Robinhood Wallet, som er en selvstændig app til dig, der ønsker fuld kontrol over din kryptovaluta.

“Hvor den klassiske Robinhood-app opbevarer dine kryptovalutaer for dig, fungerer Robinhood Wallet som en selvstændig wallet, hvor du selv ejer dine private nøgler”

Hvor den klassiske Robinhood-app opbevarer dine kryptovalutaer for dig, fungerer Robinhood Wallet som en selvstændig wallet, hvor du selv ejer dine private nøgler. Tre gode grunde til at du bør overveje at benytte denne wallet:

  • Fuld kontrol: I Robinhood Wallet har du selv ansvaret for dine midler. Du ejer din recovery phrase (12-ords nøgle), hvilket betyder, at ingen – heller ikke Robinhood – kan tilgå din wallet uden den. Det tilføjer naturligvis også en vis risiko
  • Flere muligheder: Med Robinhood Wallet kan du bruge din kryptovaluta til meget mere end blot opbevaring. Du kan f.eks. handle direkte på decentrale børser, købe og sælge NFT’er eller bruge andre tjenester i det såkaldte DeFi-univers – alt sammen direkte fra appen.
  • Understøtter flere kryptonetværk: Robinhood Wallet kan bruges med flere forskellige kryptovaluta-netværk som Ethereum, Polygon og Arbitrum. Det betyder, at du nemt kan opbevare, sende og modtage mange forskellige typer kryptovaluta i samme app.

Du henter Robinhood Wallet app’en i App Store og Google Play.

Indberetning til SKAT er dit eget ansvar

Når du handler kryptovaluta hos Robinhood, skal du være opmærksom på, at platformen ikke automatisk indberetter dine handler eller gevinster til SKAT. Som dansk skatteyder er det derfor dit eget ansvar at holde styr på køb, salg og eventuelle gevinster eller tab, og indberette disse korrekt i din årsopgørelse.

Det kan være en smule besværligt, især fordi Robinhood kun understøtter Euro som indbetalings- og opgørelsesvaluta i Danmark. Når du handler og senere sælger kryptovaluta, skal gevinster og tab derfor omregnes til danske kroner med korrekt valutakurs på hver transaktionsdato.

Selvom platformen tilbyder adgang til en komplet oversigt over din handelsaktivitet via appen, skal du altså selv sikre, at tallene bliver konverteret og indberettet korrekt. Det er dog på ingen måde unikt for Robinhood – det gælder de fleste internationale kryptobørser. Kryptobørsen Firi tilbyder dog en smart skatteberegner.

FAQ

Kan jeg handle aktier på Robinhood i Danmark?

Nej, i øjeblikket tilbyder Robinhood kun kryptohandel i Danmark. Aktiehandel er kun tilgængelig for brugere i USA og Storbritannien.

Hvordan fungerer staking på Robinhood, og hvad koster det?

Robinhood tilbyder staking af Ethereum (ETH) og Solana (SOL) direkte i appen. De opkræver en kommission på 15 % af dine staking-belønninger, hvilket er konkurrencedygtigt sammenlignet med andre platforme.

Indberetter Robinhood automatisk til SKAT?

Nej, Robinhood indberetter ikke automatisk dine handler eller gevinster til SKAT. Det er dit eget ansvar at holde styr på dine transaktioner og indberette dem korrekt, herunder omregning fra euro til danske kroner.

Hvad er Robinhood Wallet, og hvorfor bør jeg bruge den?

Robinhood Wallet er en selvstændig app, hvor du selv har kontrol over dine private nøgler. Den giver adgang til decentraliserede finansielle tjenester (DeFi), NFT-markedspladser og understøtter flere blockchains som Ethereum, Solana og Arbitrum.

Hvilke betalingsmetoder accepterer Robinhood i Danmark?

Robinhood understøtter kun indbetalinger via SEPA-overførsler i Euro for danske brugere. Du kan dog benytte kreditkort i Robinhood Wallet app’en med markante gebyrer.

DISCLAIMER

Investering indebærer risiko, og værdien af dine investeringer kan både stige og falde. Der er ingen garanti for, at du får det investerede beløb tilbage. Omtale af konkrete værdipapirer, investeringer eller strategier udgør ikke en anbefaling, opfordring eller rådgivning om køb eller salg. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige resultater.

Vi bestræber os på at levere korrekte og opdaterede oplysninger, men der tages forbehold for fejl, mangler samt ændringer i markedsforhold, der kan påvirke informationernes aktualitet.

Bemærk, at denne hjemmeside er reklamefinansieret, og nogle af vores artikler indeholder annoncelinks. Det betyder, at vi kan modtage en kommission, hvis du foretager et køb eller en investering via disse links. Dette påvirker dog ikke vores vurderinger eller redaktionelle indhold.

Brug af informationer på denne hjemmeside sker på eget ansvar. Vi anbefaler, at du søger uafhængig finansiel rådgivning, før du træffer investeringsbeslutninger.

Chris Dahl
Chris Dahl
Chris er stifter af money.dk og brænder for privatøkonomi og investering. Han har i mange år interesseret sig for, hvordan man får mest muligt ud af sine penge - både gennem smarte sparetips og investeringer. Til daglig arbejder han med digital markedsføring. Favoritaktier lige nu: NKT (NKT), Nu Holdings Ltd. (NU) og Amazon.com, Inc. (AMZN).

Læs mere

Flere emner